Cserelapi (Cserealjai református ifjúsági havilap)

"Az ajándékozó bővelkedik,és aki mást felüdít, maga is felüdül."
/Példabeszédek 11, 25/

2011. február 19., szombat

Áhitat

"A kegyelmi ajándékokban pedig különbség van, de ugyanaz a lélek. A szolgálatokban is különbség van, de ugyanaz az Úr. És különbség van a cselekedetekben is, de ugyanaz az Isten, aki cselekszi mindezt mindenkiben."/1.Kor.12,4-6/

Ha szeretnél találkozni önmagaddal, ha szeretnéd megérteni, hogy "mi dolgod a világon", ha nem

hiszed, hogy mindent jobban tudsz, mint más és netán, mint Isten : jó fogozkodó ez az ige.

Mindenekelőtt lerángat a fellegekből, és fájdalmasan tudtodra adja, hogy nem vagy mindenható, nem te birtokolsz mindent : némelyeket apostolnak rendelt, de nem mindenkit. Némelyeket prófétának-nem mindenkit. Van, aki gyógyítani tud, de képtelen a tanításra. És lehet olyan is, aki "csak" vigasztalni tud.

Ez azt jelenti, bárhogyan is szeretnéd, mindenre nem vagy képes. Számomra ez megkönnyebbülés. Segít megérteni határaimat.Nem használhatatlan eszköz vagyok Isten kezében, csupán nem vagyok mindenre használható. Lényegbeli különbség ez.

Másodszor felemel ez az ige, hiszen azt is elmondja, hogy a magam helyén - ha megtaláltam azt-

nagyon fontos vagyok. Isten gyermeke vagyok, Jézus Krisztus tanítványa. Mi az a tisztség, amit kaptál, és mi az a lelki ajándék, amelynek birtokosa vagy ? Isten minden bizonnyal a szívedre helyezi, és azt kéri számon. A saját lelki ajándékodat és nem a társadét!

Ilyen értelemben nem vagyunk egyenlők, de egymásra vagyunk utalva. Ugyanaz a Lélek különböző módon munkálkodik az egyes emberekben.

Nem mondhatod, hogy tested valamelyik tagjára nincs szükséged- tanít az apostol. Mennyivel igazabb ez egy közösség életében. Senkinek sem mondhatod, hogy nincs szükség rá. A maga helyén , a maga szolgálatával mindenki fontos, és igenis pótolhatatlan. Ezt üzeni Isten, érdemes megfontolni.

https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif

Berekméri Kocsis Melinda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése